Monday, March 22, 2010

ade org request suruh update blog !!!!

~ HAT PARTY ~

keh2x ... ade org tu, request utk update kan blog. siapa dia??? nak tahu ker? heh3x ... si jo jo ler! ape yg disibukkan oleh aku eh semenjak 2 menjak nih? hurmmm ... oh yer, pertama sekali sibuk dgn keja ... siangnya dah ke hulu ke hilir, mlm of course le zZzzZZzzz, keduanya aku sibuk dgn hat party aku for company annual dinner bertempat d Residence Hotel Uniten, Bangi pd 20hb yg sudah ... ha2x, aku sibuk decorate topi aku tuh ... g survey baju lah, sampai 5 supermarket aku g ronda ... tp x der satu pun yg berkenan so, terpaksalah aku makeover bj yg ade je ... kesimpulannya, aku hanya beli hiasan utk topi & baju serta slack utk ke hat party tu ... simple bangat ... simple sampai x boleh menang lah .. ha3x! staff KL ... fuyyo melaram giler2x, pergi makeup lg, aku? hurmmm ... aku ni mane lah nak th bab2x bergaya nih ... so, I try to be myself ... artis utk majlis mlm tu, adalah Alya ... kalau korg tanya best ke idak, jwpnnya adalah biasa2x je... aku lagi suke tidor ... pasal makanan? ermmm ... sedap gak! tentang bilik hotelnye pulak, room no. 404 biasa je, tp yg kelakarnya salah satu katil tu, tilamnya x ade spring ... ayoyoyo! byk teruk oooo, mcm mane lah diorg leh terlepas pandang patutnye dah boleh bawak msk stor dah tilam tu, fius plak rosak ... aduhai! hotel ke motel eh? kitorang check out pg dlm pkl 9. then, gi Masjid India .. nak gi cari kain pasang, ini agenda chik ... dia nak cari kain utk berniaga ... cantik2x gak kain disini, tp kena pandai cari and nego ... nanti aku nak dtg sini, beli kain satu kodi utk aku pakai setahun ... ha3x! sampai kk pun dlm pkl 5 then, sampai d as dlm pkl 730pm.


x full lak poster nih! x menarik sgt poster nih ...

walaupun x mng, tp aku ttp berpuas hati... so sweet!

lengan baju yg d makeover dgn small roses



aku tgh pening kepala sebenarnya nih, entahlah ... aku mmg jenis yg x kisah tp kalau hal yg berulang2x terjadi, aku akn jd kisah. just want to ask sape yg bc blog nih ... kalau korg lah ade sebuah rmh, korgpun menyewa jgk lah... then, korg amek lg sorg utk menyewa sekali dgn diorg ... dlm rmh tu, sume complete, ape yg nak kena bawa adalah tilam bantal serta keperluan sendiri je ... so, korg akan andaikan yg kwn korg tu, menyewa bilik ke or menyewa keseluruhan rmh? bg aku, of course la.. menyewa keseluruhan rmh ... kalau bilik je, nape x dok dlm bilik je???? consider la, kite dok dlm st rumah ... kerjasama la sikit ... msg2x kerja, penat ... tp, aduhai ... aku mmg x faham ... mmg dah jd tugas aku bersihkan rumah dr ruang tamu hinggalah ke bilik air n bilik temenung ... buang sawang bilik dia pun, aku jgk yg terdongak2x membuangnya ... mop lantai pun aku jgk lah ... st lg pa'el dia nih, suke bela kucing, x ade lah bela kucing sgt... cuma kesian, dok hr2x bg mkn kucing ... aku bknlah x suka cuma aku x mo mengajar kucing ni ... nak jdkan cerita, sebelum dia ni jd housemate aku, mmg boleh d katakan x ade la kucing nak mengiau2x ... dpn pintu rmh & pintu dapur. pulak tu, tahi kucing bwh pokok pelam dpn rmh pun, boleh dkatakan ssh nak ade lah ... tp sekarang, eeee... geram aku dibuatnya ... berekor2x dah kucing dibelakang rmh nih, siap angkut geng lg ... pulak tu, bknnya nak bersihkan tahi kucing tu ... sampaikan makcik jiran sebelah ni, komplen lah ... aku jgk nampak gayanya mcm nak buat ... tp td, aku dah kasi hint kat dia nih ... kalau x faham jgk, siaplah kucing2x tu nanti ... kalau nak bela, buat cara nak bela lah ... setakat nak bg mkn je, baik x payah ... dah bg mkn, bknnya nak kemas blkg rmh tu, biar mcm tu aje ... mcm x boleh nak pk ... dia ni, pangkat kakak dgn aku tp nampak mcm x pandai nak urus rumah ... kot ye pun bkn rmh sendiri tp agak2x le ... mmg aku malaih nak amek housemate dah lepas nih, akak ni dah nak kawin dah .... aku puas ht tinggal sorg dr tinggal berteman kalau hakikatnya mcm seorg gak ...

~ IN A RELATIONSHIP ~

Actually, I still dun have nobody special in my life ... one day, I had traced sumone that I hate most had invited me to be in his group so, I decided to change my status ... tp begitu pulak kesudahan yg d lihat dibawah ini ... berdoalah utkku wahai sahabat2x ku, byk yg kate rugi kawen lambat, tp bukan itu kehendak aku ... br2x ni, masa kenduri cousin aku ade sorg mokcik ni, bwk keluaq statement yg mcm tu jgk ... sedih gak, tp aku hanya mampu tersenyum, siapalah yg faham akan derita d hati ini ...

Adawiyah went from being "single" to "in a relationship." · ·
Demx Isham Mendongz
Demx Isham Mendongz
saaapppppppppppppppppppppp
ppppppppppppppppppppppp...
.tak cakap punggggggggggg....sapppppp
ppppppppppppppppppppppp
March 17 at 10:56pm ·
Adawiyah Wafi
Adawiyah Wafi
dah ckp pun ... ;)
March 17 at 11:00pm ·
Anisyazila Jojoe
Anisyazila Jojoe
hehehe..tahniah,.... alhamdulillah... cepat arrr tulis blog..
March 17 at 11:25pm ·
Adawiyah Wafi
Adawiyah Wafi
kah3x! ko pun same la! no story from, kan? ;))
March 17 at 11:29pm ·
Anisyazila Jojoe
Anisyazila Jojoe
hehehe.. takper,..tak paksa..asalkan ko hepi...
March 17 at 11:32pm ·
Adawiyah Wafi
Adawiyah Wafi
ko percaya pada CINTA?
March 17 at 11:33pm ·
Anisyazila Jojoe
Anisyazila Jojoe
depends.. bergantung pada pilihan.. kalo percayakan si dia yg dipilih, maka percayala pada cinta..
March 17 at 11:50pm ·
Anisyazila Jojoe
Anisyazila Jojoe
CINTA itukan subjektif..banyak jenis cinta dalam dunia.. ;-)
March 17 at 11:50pm ·
Adawiyah Wafi
Adawiyah Wafi
tapi CINTA itu sering membutakan hati, merosakkan jiwa ... adus! sakit pabila terkena panahan asmara sang arjuna, keh2x tetiba ja dtg idea statement nih ... dun believe it until they proposed 'something' valuable for u [keh2x! ganaz nih] ...
March 18 at 8:23am ·
Anisyazila Jojoe
Anisyazila Jojoe
hehehe,..ganaznya dia... yalor..tapi cinta pada TUHAN, Pada KELUARGA xkan membutakan hati kita..sebab tu cinta itu subjektif... jgn salah pilih cinta... dah serik dah...huhuhuh
March 18 at 9:35am ·
Siti Noridayu
Siti Noridayu
bagus la tun... cepat2 la nak makan nasi minyak
March 18 at 9:39am ·
Adawiyah Wafi
Adawiyah Wafi
adoiiiiiii! jgn percaya apa yg dilihat ...
March 18 at 1:17pm ·

4 comments:

Jojoe said...

hehehe...aku rindu arrr...sebab tu suh update..syok bc cerita hidup kawan2 ni..hehehehe...pasal housemate ko tu memang xpatot arr..mana da istilah bilik seawa kalo dah sama2 sewa..kalo gitu suh dia buat toilet, dapur semua dalam bilik..baru sewa bilik namanya..kikikikiki...weh....takkan takda gambar ko masa dinner tu..tayangla..nak tngok ko melaram neh...pasal kawin lambat tu banyak2 sabar...takper..akupun lum kawin lagi nih..hehehe..lebiuu my prennnn...

Cik Adawiyah said...

keh3x ... my pic? x yoh ... x lawa pun, muka berminyak ... sbb tu malaih nak upload... keh3x ..

Jojoe said...

ala...apa salahnya..berminyak awet muda tau... tak cakap pun dinner kat KL..huhuhuh..

Cik Adawiyah said...

x ckp ek? ha3x ... mmg kelam kelibut, x sempat nak bercerita ... jgn mare yer ...