Sunday, January 31, 2010

Nobody


- English Version -
Wonder Girls - Nobody
~~ @@ ~~

You Know I still Love You Baby.
And it will never change. (Saranghae)

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you’re thinking
Baby why aren’t you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know it’s not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can’t we just, just be like this
Cause it’s you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I’m with you, no one will ever do

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I don’t want no body, body
I don’t want no body, body

Honey you know it’s you that I want, it’s you that I need
Why can’t you see~
I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody (2x)

Back to the days when we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can’t it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don’t want nobody nobody nobody nobody but you

~~ @@@ ~~

NOTE: at last, I got it! ' It will never change ' ...

Saturday, January 30, 2010

It All About Love


CINTA itu, belum lagi cinta ... selagi belum dilafazkan ~ CINTA PERTAMA: Norhayati Berahim

~~@@~~

NOTE: ape yg ingin aku perkatakan adalah ... alamak aku dahagakan SPRITZER aku nih! keh2x ...

Pink, it's my new obsession ...


Pink it´s my new obsession
Pink it´s not even a question
Pink on the lips of your lover, ´cause
Pink is the love you discover
Pink as the bing on your cherry
Pink ´cause you are so very
Pink it´s the color of passion
`Cause today it just goes with the fashion

(Aerosmith, "Pink", 1997)


Monday, January 25, 2010

The Best & Touching Advertisement

The best & very touching advertisement ...


Aku Ingin Pulang ... moga kita dijauhi daripada melakukan perkara2x sedemikian ...



Mengertilah ape yang cuba disampaikan ...


Sesamalah kita berdoa untuk kesejahteraan dunia sejagat ...


yg ringan sama dijinjing ... yg berat sama dipikul ...


jgn buang org tua kita, tanpa mereka, siapalah kita ...


NOTE: kalau diikutkan ht, byk lg nih ... tp apekan daya mata dah kian layu ...







satu keajaiban dari Yang Esa ...

aku mmg terkedu bile menghayati video klip ini ... memberi kesan yg amat mendalam dan sukar utk ditafsirkan akan bagaimana perasaan itu ... terima kasih bonda! kerana sudi 'membawa' aku selama 9 bln di dlm rahim bonda ... jasa dan pengorbanan bonda ttp akan kekal selamanya, selagi hayat dikandung badan ... I LOVE U, BONDA! x sbr rasanya nak jd ibu, kan ??? mesti kita akn terfikir, bagaimana agaknya rupa anak2x sendiri nanti ... mampukah kita utk menjadikan dirinya sebagai seorg INSAN ??? adikku, HUSNA & adik iparku, RAHATON adalah merupakan bakal ibu-ibu yg akn mengalami situasi tersebut ... aku pulak bakal bergelar MAK LONG! pangkalnya MAK jugak, ;)) ... BE STRONG, cik ada!! hip2x ... horrey!!!!! semoga kita bakal menjadi ibu2x cemerlang, gemilang & terbilang di dunia dan akhirat ... amin!

Sunday, January 24, 2010

angau ..

sedang angaukah aku??? a'ahhh sudah pasti aku tidak cukup tidur maka dtglah fantasi2x yg mengatakan aku sudah berada di alam percintaan... tp hakikatnya tidak begitu, realitinya ... aku masih lagi SENDIRIAN ... BERSENDIRIAN ... SINGLE! perasaan meronta-ronta bilakah aku boleh menggunakan kenyataan ini, ' I'M NOT SINGLE ' ????? Aduhai!!! [mengeluh] kawan2x aku yang lain, tatkala usia menginjak ke angka 30 sudahpun memiliki KELUARGA, aku?? ape yg aku ada??? aku hanya ada SEBUAH ANGAN-ANGAN untuk memiliki SEBUAH KELUARGA, ;) . kekadang org bertanya, rakan-rakan bertanya ... KENAPA? ... so, ape jawapan yg terbaik yg perlu aku nyatakan??? JODOH X ADA LAGI ... MEMILIH SANGAT KOT?? ... :)) sudah tentulah kena PILIH ... ada ka x pilih, tapi aku bknlah terlampau MEMILIH ... mungkin benar, JODOH aku X ADA lagi ... perlu ke aku give up???? heh2x ... aku x pernah give up tapi yg nyatanya PERASAAN aku acapkali TERGURIS ... [membaca + menulis nih pun dah rasa sebak di dada ... adoiiii!] aku kena TABAH! ini mungkin DUGAAN utk aku ... aku pernah TERSUNGKUR ... tp biarlah ianya dijadikan SEMPADAN ... kekadang, aku rasa aku DIPUNYAI oleh seseorang ... sudah BERCINTA bertahun-tahun lamanya ... dan aku rasa aku AMAT MENGENALI dirinya ... KINI [semenjak 2-3 bulan yg lepas] aku pasti yg aku MERINDUINYA ... tp aku adalah aku yg tetap EGO untuk MENGAKUINYA kerana SIAPALAH AKU utk DIRINYA ... aku X MAHU HATI & PERASAAN aku DIPERMAINKAN LAGI kerana diri aku AMAT BERHARGA utk ayahanda, bonda dan adinda2x aku ... namun aku x akan berhenti BERDOA agar angan2x yg dianyam itu menjadi KENYATAAN ...


Saturday, January 23, 2010

The Spy Next Door


today we're going to Big Cinemas at Alor Star Mall. It was our first time watching at new place. not bad! btw, we're really enjoy watching this film...


Note: LEGION, will be the next movie ...


Wednesday, January 20, 2010

Derita Merindu


Lirik Lagu Derita Merindu - Ahli Fiqir

(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)

Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


NOTE: cik ada rindu saper ek??? hurmmm ... think ... think ... think ...

Saturday, January 9, 2010

Menyesal ...

'Bila cinta tak lagi untukku, Bila hati tak lagi padaku' - selamat tinggal 2009

Menyesal (OST Tasbih Cinta) – Menyesal

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Reff:*
Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

**
Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

Back to Reff:* dan **

Back to Reff:* dan **

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu


Thursday, January 7, 2010

confius about kaetiaw???

KES 06.01.10: satu kes yg betul2x membuatkan aku keliru. nak tahu kes aper??? kes kaetiaw grg ... keh2x ... nak tergelak pun ade, rs bengang pun ade. citer nyer mcm nih ...

balik dr keje, dlm pkl 6 lebih mcm tu ... msk dpr tgk ade la ns goreng dlm kuali. aku nampak mcm ns goreng tp rupanya kaetiaw goreng. dlm fikiran aku waktu tu,... fuh! cepatnye akak ni memasak, tp x per aaah ... aku sibuk2x tanggalkan contact lense cuci tgn and keluarkan brg2x nak buat roti ... chewwah! bersemangat cenggitu ... akak tu br sdh mandi kot masa aku sampai tu ... dah siap solat [agaknya lah, aku x ambil pusing sgt ape yg nak dibuat dia pun] sambil sediakan bahan2x, utk buat roti, kitaorg berceloteh ... dia ckp la, nanti kita mkn kaetiaw grg ni sama2x ... kak T masak. la.. sempat kak masak ek??? dia ckp yg dia beli bhn2x tu masa g breakfast di Psr B [aku x pasti beli ke or share dgn sorg lg kwn ofis dia] kalau share or minta ... mcm pelik plak aku rasa. tp biarlah ... aku rasa mcm was2x sket ... bile dah selesai adun, aku letak ke tepi then br mkn kaetiaw tu ... hurmmm, aku rs mcm pernah mkn tp di mana ya? hurmmm ... sambil mkn sambil pk... ahhh! dulu pun ade cenggini punya kaetiaw. x per aaaa ... kalau dia btl2x masak, mesti dia kena bersihkan taugeh tu, buang ekor taugeh ... nak ptg fish ball, fish cake ... mesti papan pemotong basah, kalau grg kaetiaw dlm kuali, kuali mesti berkerak sama ade byk kerak or sikit tp ini licin jer muka kuali tu ... aku tgk dlm tong sampah aku tu, x ade lah pulak bahan2x yg berkaitan dgn kaetiaw grg tu ... ehhh! mmg confius ... x per aaa ... lepas basuh2x sume brg yg aku gune .. nak toskan .. aku jumpa bekas jernih yg sll org menjual mknn tu ... tergerak ht nak bau bekas tu ... hurmmm, bau kaetiaw arrr ... eishhh! kak ni masak ke beli ek? sbb kat AM/ Tesco pun ade jual kaetiaw, bihun, ns lemak segera... dlm bekas yg mcm tu jgk ... aku betoi2x confius ... kalau dia beli, kate je beli, aku x ade nak kate ape2x pun ... ini mmg perkara yg sama berlaku 2 kali ... aku pun biasa msk kaetiaw grg ... bkn sekali dua, berkali-kali ... tp kalau dia betul2x msk ... it ok... cumer aku mcm confius ... mula2x tu, mmg aku percaya bulat2x ... tp setelah aku amati ... mcm mmg kaetiaw yg dibeli ... entahlah, kelakar pun ade ... kalau dia beli, knp dia buat cerita cenggitu ek? kalau salah ... maafkan tuan hamba ini ... aku cuma konfius ...


roti loti ... sape mau beli loti .. roti!

sudah dijadikan doh ... utk 500g, kalau besar tu dijadikan doh, dpt la dlm 7 doh ...

he2x ... utk mencanai

doh roti, udah pun dicanai dan dibakar ...

hah! ini kulit pizza ...

ta2x .. traaaaa! roti pintal ade... roti sosej ade ... kulit pizza pun ader! so sweet, kan?

siap wrapping ... utk hr2x berikutnya

my breakfast 07.01.10, whoaaaaa!

cik ada ni, rajin kan?
keh2x ... smlm, kebetulan masa tgh adun roti nih, tunang housemate call ... ditanya cik ada buat aper so, dijawablah tgh adun roti utk buat pizza... rajin cik ada nih, utg lah siapa yg dpt cik ada nanti... aku ketawa jer, bila housemate aku sampaikan ape yg tunang dia cakapkan ... mmg untung sgt la! jwb hatiku... keh3x! bukan aku nak bangga tp alhamdulillah & berterima kasih kepada bondaku dan arwah nendaku ... tanpa kalian, mungkin aku tidak berkeupayaan utk membuat roti, memasak lebih drpd yg basic, membuat kerja2x rumah... masih terngiang-ngiang pesan arwah .. kite ni ngaji tinggi2x, jgn x tau nak masuk dapur plk, malu mak kite nanti bile dah kawin... kalau mkn diluar je, beli diluar jer, gaji beribu2x pun x cukup ... heh2x! thanks bonda, nenda ... luv all of u!
so, buat adik2xku dan juga diriku
setinggi mana kita terbang, jgn lupa hebatkan dirimu di dapur juga ...

kalau terasa aku ni membanggakan diri, maaflah .. sedikit pun tdk terlintas utk berkeadaan demikian... terpulanglah ape2x tafsiranpun, siapa yg boleh baca hati & perasaan kiter???
kecuali DIA Yang Maha Esa ...


Wednesday, January 6, 2010

03.01.10

Blueberry cheese's cake

oleh krn disebabkan ade permintaan ...
inilah dari akak kepada adik2x kesayangannya ...

02.01.2010, mlm sesudah sampainya cik ada d a.star dr KK ... melayan cik chah sebelum dia blk ke Napoh sbb keesokannya bekerja ... lepas tu, cik ada mula menyinsing lengan menyediakan bahan2x membuat blueberry cheese cake ... bkn lah susah, teramat mudah! org kate, 'nak seribu daya, x nak seribu dalih', keh2x, moga kerajinan memasak ini akan berterusan walaupun cik ada telah beranak-pinak [chewwwwah! berangan lg ...] cik ada bknlah pandai sgt tp suke bangat mencuba ... tp kalau dah dtg angin malas, mmg malas jugak!
so, mlm tu jgk siap cheese cake sbb cik ada tdk berkesempatan utk buat di rmh bonda ... sian bonda x dpt merasa ... takper, nanti akak buat lg ....
so, adk cik ada si husna ni pregnant ... dia mmg nak beritahu cik ada supaya buatkan dia cheese cake tp ditakutinya bahan x ader .. akan menyusahkan cik ada
dulu dia ni teringin nak mkn laksa, dah pun ditunaikan hasratnye tuh ...
kali nih, cheese cake blueberry lak! letak blueberry byk2x katanya ... sdp masam2x sket!
kebetulan brg dah ade ... so, x ade lah ssh sgt!
oleh krn dia bercuti pd 03.01.2010, so, slps mkn kenduri ... dia & faizul dtg ke rumah [cik ada dah minta in4m pd bos yer! bkn menular tau ...] chit chat a little big ...
hidangkan dia & faizul air oren + kuih karas
kuih karas!
knp? soal cik ada
si faizul mengidam nak makan kuih karas, sampai termimpi-mimpi katenya husna ...
hah! kebetulan plak ...
mmg rezki dia lah agaknya, disuruhnya bawak balik ... x nak, segan agaknya ...
keh2x ... entahlah! mcm2x pa`el org ngandung nih ...
so, cik ada bekalkan Husna hampir separuh drpd cheese cake tu ...
teramatlah suke ht dia ...
dia & faizul bertolak blk ke kuala dlm pkl 5pm ...
byk gak balance cheese cake tu ... si fakhrul suker gak cheese cake tu! so, bekalkan utk dia + rahaton & cik chah ... tinggal utk cik ada separuh jer, cukuplah, x leh mkn byk sgt ... ;) cik ada bawakan juga utk bos separuh lg, nak bg dia rasa ... hah! settle juga hal pembahagian nih ... alhamdulillah ....

lepas ni, buat Kek Choc Moist plak ... keh2x!
kan ke cik ada ni beruntung ... tp nasib masih lg x berpihak kepadanya ...
bersabau lah ....
sesungguhnya org yg bersabar ni, akan ade kemenangan utk dirinya ...
aminnn ...



02.01.10




ape yg korang lihat, sudah menceritakan keadaannya... keh2x!

menu utk lunch 02.01.2010:-
Ikan siakap sweet sour
daging bakar + air asam
ayam lemon
sup siam daging
sayur campur

chef of da day ... che che chenggggggg! sdh pastilah chef cik ada & chef chah
dan supervisor yg paling disayangi ......
Bonda kami, Pn. Latipah .....

keluarga kami ...
ayahanda + bonda
cik ada, cik chah, AG, cik tina & afifi
Fakhrul + Rahaton (adk ipar)
Husna + Faizul (adk ipar)
and
si kecil2x in their mummy's tummies

lunch itu hr kita org reunion together ... best bangat! walaupun letih tp teramat puas hati ... ingatkan nak buat cheese cake & tiramisu cake [nak habiskan stok bonda... keh2x! kalau disimpan aje, rosak je nanti!] tp ..... malas! ampunkan cik ada ....

lunch yg paling best! bersama-sama dgn org yg tersayang .....

next time, akak arrange lunch yg paling best sekali... keh2x! hopefully akan bertambah seorg lg [keh3x! x tau malu punya olang ... asyik berangan jer!]






nasi daging 01.01.10


a'aahhhh ... dah thn baru daaa thn 2010. hurmmm ... x sangka, kan? kita masih lg diberi peluang untuk membetulkan diri, moga tahun ini akan ade sesuatu yg bermakna buat diri aku ini ... a little big bz, sbb tu x update2x blog nih .. by da way, ape yg cik ada buat di tahun baru nih???? ta ta tra .... cik ada telah sekali lagi menolong bonda dan ayahandaku memasak nasi daging untuk dihantar ke Taiping. From KK to Taiping ... jauh, kan? mcm ntah ape2x jer ... tp ape boleh buat demi pakcik sedaraku yang juga abg kepada ayahandaku sendiri. bapa saudaraku itu akan mengadakan majlis akad nikah anak perempuannya pada 01.01.10 ... cantik gak tarikhnya! so, menu nasi daging yg juga menu tradisi keluarga sebelah ayahandaku telah menjadi hidangan untuk hari bersejarah sepupuku itu ... actually, cik ada sedikit memberontak, adikku juga berkeadaan tdk puas hati ... mana tidaknya, jauh benor perjalanan nasi daging tu! udahlah ... hr utk kita berehat, sdh jd mcm hr bekerja ... bonda pula, seharian berhempas pulas mengadakannya... bonda dan ayahanda bknlah pro memasak menu itu, ini percubaan kali ke 2... agak kelam kabut juga dibuatnya .... sian bonda, berengkot-engkot kakinya ... biasalah org tua2x, sakit lutut ... ntahlah! kekadang, org nak senang ajer! cik ada siap warning dgn adik2x cik ada, dan juga utk diri ini, jgn sesekali menyusahkah org lain ... kalau org dah sudi menolong, jgn kita menyusahkannya lagi ... bersyukurlah walaupun ianya cuma pertolongan yg kecil ... bonda marah kalau cik ada membebel x puas hati, katanya kalau x ikhlas ... x payah tolong ... gulp! bkn x nak tolong, cuma .... hurmmmm, entahlah! x tahu nak kata aper ... btw, I got new experienced! by right now, I know how to cook nasi daging, air asam and dalca ... thanks bonda, ayahanda! tp len kali leh x, sukatan segantang beras tu dikurangkan kepada 4 cups jer beras? keh2x ... saper nak mkn byk2x tu? lain la kalau buat kenduri .... kitaorg siap masak pkl 3 lebih... siap2x semuanya, bonda dan ayahandaku bertolak ke Taiping ... bonda ade mengajak tp kitaorg dah x daya nak mengekor lg ... masing2x dah letih ... bonda dan ayahanda lg la letih ... diorg sampai di Taiping 5.30 ptg ... sampai KK dlm pkl 10pm ... huh! sian bonda and ayahandaku ...



kuah dalca yg udahpun siap! yeehaw....

tgh punggah nasi ... itu periuk nasi ayahandaku. periuk baru tuh! moga rezeki ayahandaku + bondaku berlimpah ruah ... amin!

beras udah dibasuh, ditos ... maka bermulalah acara merincik bawang ... cili api tu, dimesin ja ... kalau dirincik gak, alamatnya .. terbakau tangan tuh!

ini bhn2x nak buat air asam ....

brp kilo daging ntah, ayahanda beli ... tp berkilo2x juga la! rasanya 12 kilo

mmg ader umphhhh! tp cik ada x boleh ler mkn byk2x ... ikutkan ht mmg bertambah2x tp huk2x ...