Wednesday, January 6, 2010

03.01.10

Blueberry cheese's cake

oleh krn disebabkan ade permintaan ...
inilah dari akak kepada adik2x kesayangannya ...

02.01.2010, mlm sesudah sampainya cik ada d a.star dr KK ... melayan cik chah sebelum dia blk ke Napoh sbb keesokannya bekerja ... lepas tu, cik ada mula menyinsing lengan menyediakan bahan2x membuat blueberry cheese cake ... bkn lah susah, teramat mudah! org kate, 'nak seribu daya, x nak seribu dalih', keh2x, moga kerajinan memasak ini akan berterusan walaupun cik ada telah beranak-pinak [chewwwwah! berangan lg ...] cik ada bknlah pandai sgt tp suke bangat mencuba ... tp kalau dah dtg angin malas, mmg malas jugak!
so, mlm tu jgk siap cheese cake sbb cik ada tdk berkesempatan utk buat di rmh bonda ... sian bonda x dpt merasa ... takper, nanti akak buat lg ....
so, adk cik ada si husna ni pregnant ... dia mmg nak beritahu cik ada supaya buatkan dia cheese cake tp ditakutinya bahan x ader .. akan menyusahkan cik ada
dulu dia ni teringin nak mkn laksa, dah pun ditunaikan hasratnye tuh ...
kali nih, cheese cake blueberry lak! letak blueberry byk2x katanya ... sdp masam2x sket!
kebetulan brg dah ade ... so, x ade lah ssh sgt!
oleh krn dia bercuti pd 03.01.2010, so, slps mkn kenduri ... dia & faizul dtg ke rumah [cik ada dah minta in4m pd bos yer! bkn menular tau ...] chit chat a little big ...
hidangkan dia & faizul air oren + kuih karas
kuih karas!
knp? soal cik ada
si faizul mengidam nak makan kuih karas, sampai termimpi-mimpi katenya husna ...
hah! kebetulan plak ...
mmg rezki dia lah agaknya, disuruhnya bawak balik ... x nak, segan agaknya ...
keh2x ... entahlah! mcm2x pa`el org ngandung nih ...
so, cik ada bekalkan Husna hampir separuh drpd cheese cake tu ...
teramatlah suke ht dia ...
dia & faizul bertolak blk ke kuala dlm pkl 5pm ...
byk gak balance cheese cake tu ... si fakhrul suker gak cheese cake tu! so, bekalkan utk dia + rahaton & cik chah ... tinggal utk cik ada separuh jer, cukuplah, x leh mkn byk sgt ... ;) cik ada bawakan juga utk bos separuh lg, nak bg dia rasa ... hah! settle juga hal pembahagian nih ... alhamdulillah ....

lepas ni, buat Kek Choc Moist plak ... keh2x!
kan ke cik ada ni beruntung ... tp nasib masih lg x berpihak kepadanya ...
bersabau lah ....
sesungguhnya org yg bersabar ni, akan ade kemenangan utk dirinya ...
aminnn ...



2 comments:

Jojoe said...

kek untuk aku takder ker??/huhuhuh..dah nak cukup 30 nihh...lupa ler tu..

Cik Adawiyah said...

keh2x ... dah 30 thn rupernye ko! heh3x ...