Sunday, February 15, 2009

KPLI & DPLI ....


Mek Ijan call td (8:19am)... tujuannya adlh utk memaklumi perihal KPLI... " Ada, ko dah bc paper? ".. a`a, kebetulan mmg aku tgh review sepintas lalu jer paper mingguan... mcm tau2 pulak bdk ni.. " he he he! KPLI keluar ek? ' dah geharu cendana pulak.. dah tahu buat2x tanya pulak ', kata d hati aku... boleh aku buat2x tanya dia pulak ;) " a`a... aku nak in4m yg itu je " kata Mek Jan... " actually, kami dpt tahu swaktu beli pin DPLI, itu pun Kak Yus yg in4m... katanya kak yg jaga kaunter BSN yg announce kat dia... tp kena beli nombor pin tu, esk le (16/02/2009)... :) akhirnya, KPLI keluar juga... " Ya, Allah.. Engkau berikanlah aku rezki untuk kali ini! ", aku berdoa dlm hati... acapkali aku mohon, hanya MTest shj yg aku berjaya duduki... aku mohon sejak 2003 iaitu slps aku graduate... namun, masih tdk berpihak kpd aku... hurmmm... tll byk dugaan dlm hdp aku... entahlah! dr segi r/ship pun... x ade yg menjadi! asyik gagal.. at last, dlm keadaan tersenyum, aku redha akan jodoh utk 2 org adk aku utk mendahului aku... ape kan daya aku utk menolak takdir ini... aku amat bhrp agar aku berjaya utk permohonan kali ini... aku amat2x bhrp... biarlah aku kesorgn tanpa org disisi asalkan aku berjaya utk KPLI... hurmmm.. kkdg, aku terfikir... dan rasa cemburu.. ye lah! dlm keadaan mrk yg dah punya suami.. anak.. lengkap segalanya... rezki itu masih lg bphk kpd mrk... aku? ape yg aku ada?... ntahlah, hdp aku tll byk cabaran & dugaan... aku hampir kecundang... tp cepat2x aku sedar & memujuk hati ini... mak aku pun laku perkara yg sama.. " x ape lah akak..., bkn rezki akak kali ini! soal jodoh & pertemuan itu... semuanya urusan Allah. Allah nak duga akak, sejauh mana akak bersabar utk terima dugaan ini dgn hati yg lembut & ikhlas... ", " Ya Allah, kuatkanlah ht hambaMu ini... ".. :) so, aku dgn tekad... aku akn isi online DPLI & KPLI... :)) aku ttp tdk akn berputus asa... terus mencuba & terus mencuba... ehh! tp sapa2x yg ade kabel dsr laut yg kebal... tersgt kebal... boleh tlg aku x utk memudahkan laluan ini...? hurmmm, ye lah... bknnya aku x de experience mengajar... aku ade per... almost 2 yrs... tp apsal diorg x offer aku? itu yg aku x fhm... entahlah! hopefully, ade yg boleh menolong aku... and hopefully, ada rezki utk aku.... amin


3 comments:

Jojoe said...

amin.. aku doakan hang berjaya mencapai apa yang hang idamkan.. jangan cepat mengalah! ko Boleh!!

Cik Adawiyah said...

;)) thanks...

Whitemusk2508 said...

InsyaAllah ada rezeki akak nanti. Bila Allah bg ujian pd kita, bermakna Dia ingat pd kita. Kita beruntung sebab dapat perhatianNya, berbanding org yg tak diuji :)