Sunday, June 6, 2010

PDRM summons ...

SAMAN!!!! saman aper???? SAMAN TRAFIK lerrrr ... aiyokkkkkk! sadis sekali ... mcm mane leh timbul isu ini???? ha3x ... ayahanda beta lah yg mula membicarakan isu ini ... hu3x! jiran kitaorg dah kena charged with 8 summons ... wakakaka! Ini bermakna dia terpaksa membayar RM2, 400.00. haiyaaaa, satu jumlah yg besar tu!!! apa akn jd kalau x bayar???? he3x ... mau tanya lagi ka??? mestilah road tax x leh renew .... kali ini memang undang2x berkenaan dgn isu ini akan dilaksanakan dgn serius ... ade diskaun tak??? keh2x ... dah salah pun nak diskaun lg ka???? itu sudah semestinya ... kali ni PDRM no kompromi ... NO DISCOUNT!!!! Effective from 5 pm 11th of May 2010, PDRM will no longer provide any discounts on all traffic summons <= ini bkn announcement dr aku ek ... ini PDRM punya announcement. tetiba aku jd muram, sedih ... kepala pun pening bangat!!! keh3x ... nak tahu kenapa???? he3x .. sbb aku pun tersenarai dlm golongan pesalah trafik jugak!!!! adoiiiii ... begitu sempit ruang rongga pernafasanku ... keh3x! aku ade 3 saman trafik .... uwaaaaaaa! ini bermakna aku kena byr RM900 ..... budget aku dah lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tersangat jauh sekali ... so, ape yg aku dah planning utk jelaskan hutang dgn PDRM nih???? nak tahu jugak ker??? keh3x ... pertama sekali, aku akan jelaskan RM300 pd 06/06/2010 untuk samanku pd 19/03/2010, SPEEDING di highway utara-selatan KM 66.2 [lebih 3km/j jer pun, tp aku byr lah jgk] <= ini janji aku!!!! then utk saman pd 30/06/2009, SPEEDING di KM 8 Jln Kulim - Mahang akan aku jelaskan bila claim aku dah msk [kemungkinan 20 @ 25hb] dan saman pd 11/09/2008 pulak akan aku jelaskan bila mana gaji utk bln 6 dah masuk ... so, itulah planning aku! so, kalau nak disuruh byr sekali gus ... mmg out of my budget!!!! adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ... kepalaku sakit sekali! adakah aku mmg jenis yg suka speed??? x lah! sume ini membuatkan aku INSAF!!!! poket aku dah kering dek kerana saman ini sume ... so, mulai sekarang, rancanglah perjalanan anda supaya wang anda tidak melayang-layang untuk membayar saman ... keh3x! pesanan ini untuk diri sendiri ... kalau korang nak dgr saranan aku nih terpulanglah pada diri sendiri ... hr ni, aku just drive 80 - 90 - 100 km/j utk had kelajuan 110 km/j. aku x nak menyumbangkan ape2x dah utk saman trafik nih lagi... INSAF !!!!



aku yg sedih,


5 comments:

Jojoe said...

akupun dah insapppp...huhuhuh
mana cerita 2 jun ari tu???

Cik Adawiyah said...

keh3x
ko pun kena gak ker?

duniajam said...

Aku pun ada 3 saman laju. Sampai la aku tak byr lagi. Hehehe....

Cik Adawiyah said...

wakakaka! dah start kena bayor doc .. dulu x apo la .. eh, tp my staf ckp kalau x lbh dr 3 x apo .. cuma kalau kena 4 saman yg st kena byr ... ada betui ka??

duniajam said...

tak tau la plak. Setakat ni aku tak byr plak.. Rasa segan nak pi balai... Haha... Segan nak keluar duit sama. Huhuhu...