Wednesday, January 19, 2011

my lunch bag


alamak! rasa lapar lg .... ushhhh, masalah ni!!!!! ahaaaaa ... de roti coklat lg, bancuh milo ke bancuh cappuccino ker pun sodap jgk nih. ok, set! uwaaaaa... knp sedih pulak citer Ayoub nih?? knp org baik begitu berat dugaannya??? walaupun begitu, Ayoub masih taat padaNya lg. Agak2x mcm mana endingnya nanti eh??? hurmmmm ... ape aku nak cerita eh ... owhhh! pasal lunch bag aku nih. kalau boleh hari2x menu breakfast aku, aku nak bihun sup mama + bergedil + teh ais. hah3x, belum lg jadi realiti tp boleh katakan 2 or 3 hari dlm seminggu menu itulah yg akn menjadi pilihan. sedap? ermmm.. bagi aku, mmg sedaplah! anyway, kalau tiap kali beli je akan ade 4 plastik utk bihun sup & 2 plastik utk teh ais ... hurmmm! sdhlah byk steps yg perlu diambil kira sblm menikmati juadah ini [pemalas rupanya aku nih! hah3x], byk jugak plastik yg aku sumbangkan ke tempat pembuangan sampah. kesian bumi kita nih! dah lah semakin tua, semakin sakit pula jadinya.. ape perlu aku buat? he3x ... oleh sebab aku ni semakin malas jadinya maka oleh itu, my lunch bag ini adalah permulaannya. so, pertama kali aku hulurkan lunch bag ni, mama dah ketawa besar ... heh3x, manalah ada org g kpt, bawa bekas sendiri melainkan aku. ade aku kisah kalau org jeling2x, pandang2x ... aku x kisah pun, janji aku senang! ha3x... ejen tupperware ke, adik? heh3x .. ye [on behalf of my mum] tp aku x sempat nak chit chat lama2x coz waktu ofis aku 0830 so, nak kena sign in kedatangan... hr ni, aku sempat berbual coz aku terawal dr rmh. sempat jgk aku tanya ke mana dia pergi kelmarin coz kelmarin gerainya tutup. hu3x nasib baik hr ni ade. mama citer dulu bekas2x plastik dia sume brand tupperware... besar2x bekasnya tp x berwarna2x seperti skrg, skrg mcm2x warna ada ... tp lipas suke sgt geget tudungnya, ada jgk yg hilang tudungnya... boleh ke dibeli tudungnya sj? tanya mama. kalau x salah, aku rasa boleh tp kena bawa tdg yg rosak tu lah. My mum seorg yg loyalty brand of tupperware ... berlambak2x bekas tupperware dari sekecil2x saiz hinggalah sebesar2x saiz my mum ade ... kdgkala, kita perlu teliti jgk dgn jenis brgn plastik yg kita guna coz ada pelbagai kategori brgn plastik di pasaran. aku x ingat kategori tersebut tp kebanyakkan product tupperware selamat utk digunakan .. [wah! tolong promote nih]. bila aku beli bihun sup, aku mesti beli bergedil. satu hari tu, makcik yg jual bergedil tu bertanya, 'makan dgn apa?' dlm hati aku dah ketawa terbahak2x.. mmg sah! makcik tu pelik coz aku hanya beli bergedil ja dari dia. 'bihun sup', aku tersenyum. 'sedap kot no?', tanya makcik tu lg. 'sedap. kalau x ade bergedil, x lengkap rasanya', jwpku lg. ha3x ... hr tu, aku rasa nak tersenyum saja coz pg2x lg aku sudah dihiburkan... kalau aku masakpun, akan kupasti jg aku akn menggunakan lunch bag aku tu... pg bihun sup, lunch nasi goreng or bihun goreng ... bihun lg? aku pun x tau la.. bihun sdh sebati dgn diriku ... kalau ct bad tanya ttg breakfast, pasti jwpnnya adalah bihun sup ... dia pun pelik, dan pernah disuruhnya aku check nutrition yg ade sekiranya setiap hari aku mengambil bihun sup tkt ade side effect hah3x .. sabor lah aku. kalau x, menu breakfast aku adalah nasi lemah n karipap d petronas Jln T.B. walaupun sebungkus RM1 n sebiji 60 sen, tp sedap punya pasal, aku x kisah pun. janji sedap! aku sgt sygkan my lunch bag aku ;) warnanya pun cantik!! k lah, gtg. sgt mengantuk ...



My Lunch bag is cool n trendy

Ape yg ade? tre te tanggggggg... kecuali bekas air tu

Note: Nasib baik Ayoub terselamat!


sy itu adalah sy,

2 comments:

afifsyahmi.blogspot.com/ said...

sy pon lani peminat setia tupperware...kikiki

Cik Adawiyah said...

kalau mcm tu, kalau nak oder in4m eh .. hik3x