Sunday, April 11, 2010

cerita ceritu ...

Salam ... dah bersawang-sawang blog aku nih... keh2x! shuhhhhhh... penat ni nak buang sawang2x ni .. wahhh .. ape yg ingin aku coret ya??? let me think about my xtvt for a couples weeks ago... ermmm..

KEJE
BZ. lately, mmg aku bz ... bz bangat! kekadang rasa nak nangis pun ade. mane x nya, asalkan celik je mate, teringatlah keje ... adoiiii! x boleh nak elak dr berfikir ttg kerja ... mujurlah aku single, x ade yg perlu difikirkan selain drpd kerja, mak dan ayah ... mmg agak letih, letih sgt ... hinggakan cuti pun dibekukan ... adoiii! bila lah nak hbs kerje nih ... selagi 'TAPAK' tidak diserahkan kpd client company aku tu, selagi itulah kitaorg x boleh goyang kaki, goyang punggung menari tarian poco2x ... kalau diikutkan perancangan my client, diorg akn launching product diorg pd bln 6 nih. acquisition utk 62 tapak dlm ms 2 minggu adelah bkn suatu perkara yg mudah .... semua guideline perlu dipatuhi ... semua daerah dijelajahi ... fuhhhh! semua team kepenatan ... aku adelah satu2xnya girl dlm 3 teams yg diwujudkan itu ... hanya DIA yg tahu betapa penatnya aku ... kitalah survey, kitalah buat proposal, kitalah deals dgn prospek owner, set an appointment with private company pun la kite jugak ... itu belum lg kerja2x yg sedia ade di ofis tu, submission berlambak2x belum dibereskan ... kena berhadapan pulak karenah consultant yg x reti bahasa ... kita nak cepat, boleh buat dek jer, dah la tu pulak, x ikut spesifikasi yg dikehendaki ... kalau lah aku ni BOS BESAR mmg aku dah sound direct jer ... x bg muka dah ... kawan tu kawan la tp hal keje ni, no excuse, k. aku dah inform bos OM .. aku akn KIV claim diorg ni, walaupun ianya x berkaitan ... x ade rasa tanggungjwb langsung diorg nih terhadap client diorang ... tp diorg ni buatkan aku BENGANG coz keje aku jd lambat, bile lambat aku akn hilang tumpuan dan motivasi ... huk3x! dlm aku sibuk2x dgn projek nih ... aku terima satu panggilan drpd our competitor ... fuhhh! this person mmg BENGAP!! no BUSINESS ETHICS .... kalau ko x puas ht dgn REZEKI yg berpihak kpd kitaorg, please be gentleman, do not disturb our teams on doing their job ... aku just mention him that I dun work with him, I dun get a salary from him, dun asked me to follow your order ... you're not my bos ... walaupun dia just nak remind semua org yg itu projek dia tp kitaorg hanya 'SAYA YANG MENURUT PERINTAH'. disebalik ape yg terjadi ade iktibarnya ... jika kita melakukankan dgn cara yg mengikut prosedur tanpa memburukkan pesaing lain, InsyaAllah ianya akan berpihak kepada kita dan sebaliknya ... moga our management akan memberikan sesuatu yg terbaik untuk operation department kitaorg ... KAMI ADALAH YANG TERBAIK !!! we always work as a one team ...

WEEKEND

akhirnya, minggu sudah kitaorg berjaya keluar bersama jgk ... bz woooo! setiap weekend adalah hr rehat utkku ... we planned to go SC, watching 'CLASH OF THE TITANS' ... wakaka! bolehlah bestnya .. si jojoe yg byrkan tiket nyer, aku? huhuhu ... dah dia byrkan tiket, x kan aku nak goyang kaku plak ... aku byrkan tol, keh3x .... mcm2x cerita kitaorg kongsikan ... lepas tu 'gedik2x' bergambor ... agaknya dah lamo x bergambor kot ... lepas tu msk bab blogging ... cover blog si jojoe nih lawa .. lawa la jgk, keh3x ... so tertarik dan menarik, aku dah buat appointment dgn dia, nak msk kelas meng'upgrade'kan cover blog supaya lebih ceria ... ;) .. ko ni jojoe, bila nak gi CUTI-CUTI MALAYSIA nih??? ayaaaaa! pueh ajak dah ni ... nanti kalau terikat, payah nak gi nanti ... ha3x ...

HMMMM ...

ermmm ... ade sesuatu yg terbuku di hati yg x dpt kuluahkan apabila melihat kad2x jemputan HM di atas meja tulisku ... begitu tekun dia menyiapkannya ... knp berat sgt ujian utk aku? x ada siapakah utkku dihatinya?? bila mane HM bercerita saat2xnya bergelar seorang isteri, aku hanya mampu tersenyum ... perjalananku masih jauh lagi, itulah yg mampu aku katakan untuk diriku ... [sambil tarik nafas] ....


oklah ... ngantuk daaa!




3 comments:

Jojoe said...

hehehe..akupun bz gak neh..tapi sal kelas tutorial template blog no hal..nanti minggu ni datang umah aku ajarla...hehehe...tunggu aku mesej mai k?sekarang bilik mcm tongkang pecah..berselerak dengan peka budak..heheheh

Cik Adawiyah said...

biarla bilik ko mcm tongkang pecah pun .. kami nak ngadap notebook je .. keh2x ...

Jojoe said...

hehehe....hampeh tul... yelah... nanti mesej2 k???