Sunday, October 2, 2011

Hari ini ...

Hari ini ... ya, hari ini ...
Hari ini ke mana kamu ya?
Owhh!
Hari ini saya ada majlis ...
Majlis?
Iya, majlis ...
Majlis apakah?
Owhh!
Saya diundang ke majlis perkahwinan client saya
Dimanakah?
Di Galeri Shah Alam, Laman Budaya. Dia sgt cantik! sgt comel!!
Selepas itu?
Owhh! Selepas itu?
Ermm ... sudah semestinya selepas itu saya harus menghantar adik saya pulang ke UniKL semula ..
x singgah ke mana2x ke?
mana boleh x singgah mane2x ... mesti wajib singgah x kiralah singgah Shell pun ...
singgah maner?
singgah Giant Batu Cave ler ...
buat aper?
Ehhh! ko tanya buat aper?
yer lahhh ...
Membasuh! hah3x ... sayang oiiii! beli dan belah ... ;)
apa yg menarik?
hurmmm ... ade 2 situasi
situasi?
yer situasi ...
situasi ape tu?
situasi pertama ...
yer situasi pertama?
semasa membuat tinjauan, jumpalah satu lelaki nih .. nampak muda
haaaa .. nak mengedikla tuh
heishhhh! nak dengar ke idak?
ok2x ...
rasa mcm sejuk jer hati ...
kenapa?
nak tahu kenapa?
dia beli barang2x dapur sambil ditemani anak-anaknya yang seramai 3 org .. so sweet!
huk elleh ... sweet ker tu?
sweet la! ya le ... biasanya si isteri yg akan kelam-kabut mencari apa yang nak dibeli tapi ini tidak ... list barang-barang ada di tangan si anak, si bapa menolak troli ... salah satu cara melatih anak-anak sebenarnya ... anak-anaknya pun nampak tertib ... x ada pulak nak merengek-rengek nak itu dan ini, berlari sana, berlari sini ... kita yang tengok pun, naik pening melihatnya ;)
betul jugak ...
haa, tahu x per ...
situasi kedua?
biasalah weekend kan, mana2x tempat shopping mesti ramai orang lebih2x lagi awal bulan ..
betul2x ...
tempat parking pun, susah nak dapat ..
apa situasi kedua tu?
satu lelaki ni, dia dah kehilangan isteri dia ... agaknya, cuaca pun memainkan peranannya sama
apa kena mengena dengan cuaca pulak?
cuaca panas, hatipun panas! dah lama menunggu agaknya ..
macam itu ka?
macam itulah ... kedua-dua situasi ini mampu membuatkan saya tersenyum sendirian lebih-lebih lagi bila melihat ..
melihat apa?
heh2x ... bila melihat adik lelaki bujang saya membeli barang-barang 'dapur'nya. 1st time tengok dia membeli barang2xnya dalam kuantiti yang sebegitu ... ;) Ok la beb, mengantuk sudah. Esok punya appointment tetap ...
appointment tetap?
ya, appointment TETAP ...
apa?
SYNERGY FITNESS
apa tu?
Nantilah saya story kan pada kamu ya?
ok ..
Good night!
Good night!





2 comments:

Jojoe said...

hehehe... awalnya ko nk tdo neh..jgn lupa nanti wak kami jalan2 d sana..hafal2 ler jalan tu..hehehe...haa..mana gambar wedding tu? xupload ker?

Cik Adawiyah said...

hah3x ... x yah hafal pun x per, biar sesat baru adventure sket

x amik pic dia, segan .. hah3x tp ada dlm facebook .. sgt comel!