Sunday, February 20, 2011

coret-coret ...

corat-coret sepanjang Januari & Februari ...
  1. transfer ke HQ. hurmmm ... ini yg x berapa sedap utk didengar! yer lah, dari KEDAH ke SELANGOR ... sec. automatik yg menerjah difikiran nih adalah cost of living. tp to be +ve, org len pun boleh hdp, knp tdk cik ada? tp ttp menyakitkan kepala bila memikirkan tempat berteduh ... nak sewa rumah pun, bkn boleh main sewa jer, byk faktor harus diteliti. korg mesti tanye, knp x sewa bilik jer? hah3x .. ade sbb knp x boleh. knplah cerewet sgt cik ada nih??? bertambah pening lg kepala nih pabila ade masa lg seminggu utk settle kan semua hal yg bersangkut paut dgn sewa. Adoi! knplah suratnya br diorg shoot pd 18-02-2011? hurmmm ...
  1. gile kuasa. ha3x! terkezut bile mane ade se2xorg ni buat statement bahawa cik ada gile kuasa. mmg x tersangka jika itu yg dfikirkannya. kalau benarlah itu yg difikirkannya, maka bersalahlah dia sbb statement dia tu mmg bertentangan dgn nawaitu cik ada. lihatlah diri sendiri dulu sebelum mengeluarkan statement yg semacam tu... kalau kita tu benar atau bagus sgt cuba fikirkan dr pkl 0830 pg - 0600 ptg brp % kita fokuskan utk sykt. cik ada pun bknlah perfect sgt! sungguh cik ada x faham ... biarlah, cik ada malas nak buat dosa mengata org nih .. mmg x tersangka!
  1. biznes. ha3x! bulan sudah, cik ada dah terjebak dgn keinginan adk cik ada. adoi! x best langsung bila kena transfer nih, semuanya tergendala. risau gak coz nak biarkan dia handle sorg2x ... semangat & keinginan dia tinggi tp yg paling merisaukan cik ada dan ibu cik ada adalah kemahirannya. d mana nak mencari modalnya lg.. nak decor kedai lg ... dgn dia ade kuliah master lg ... actually, cik ada lebih suke, kalau segala-galanya bermula dr rmh ... kalau ade kedai nih akn buatkan diri terikat dgn komitmen ... hr2x ade lah duit! kalau x der duit, mana nak beli n bayar kos yg melibatkan biz. adoiiii ... hrp2x adk cik ada faham. bila dah ade komitmen dgn kedai, nak suke2x dah x boleh
  1. decor course. cik ada skrg mmg giler nak decor. decor pe? hah3x .. decor cake, decor cup cakes, decor hantaran & etc. bile join course decor mendecor nih, tempat keutamaan cik ada adelah kedai bahan2x buat kek & kedai buku. boleh berjam2x lamanya bila berada di tempat yg sebegitu. bln nih saje, cik ada dah habis RM405.00 utk join k.rani punya course ... so, weekend cik ada mmg sibuk! [ ha3x, cik ada terpaksa menyibukkan diri spy diri cik ada x bersedih ] sekarang nih, cik ada mmg x de ms nak layan wayang d panggung lebih2x lg kalau anak2x sedara cik ada ade d rumah... hik3x! utk pengetahuan, biz kami dah mula menerima tempahan. cik ada jg saban mlm memikirkan utk membuatkan segala2xnya berjalan lancar ... semoga, usaha kami berjalan lancar & diberkati.
  1. baby sitter. ha3x ... dah lama2x sgt x menjadi baby sitter. sepupu cik ada yg cik ada jg dulu pun sdh berusia 15 thn. kalau x salah, cik ada jg dia ms dia berusia dlm lingkungan 5 bln ke atas kot. kali ini, cik ada jg anak chi kuna2x .. hah3x! anak Husna lah, si kenit Aqil. cik ada jg time weekend je, time keje ... opahnye la jg! si Aqil dah semakin nakal .. hah3x! mcm manelah keadaannya kalau dia dah dpt lesen nanti.. ha3x! yg plg mencabar sekali adalah waktu nak menidurkannya. bkn mudah, maklumlah bdk dah makin membesar ... cik ada selalu tdrkan si Aqil dlm stroller .. heh3x! kalau dlm buaian.. mmg cik ada fail. kena tunggu dia btl2x ngantuk, br sng nak tdrkan dia. Ibu Aqil ade kursus 2 wks ... abah Aqil pule kejer, weekend sdh pasti ibu n Abah dtg menjengok... sape x syg anak oiii! ;) walau mcm manepun, si Aqil mmg baby yg boleh membawa diri sendiri ... br2x nih Aqil demam! cik ada dah rasa pelik dah bila mana tpk kakinya yg panas .. lepas mandikan si Aqil, tiba2x makin panas plak si Aqil... makin meragam plak, x mo mkn, x mo minum susu .. suhu bdnnya dah jd 37.8 .. hu2x! makin meragam, makin panas ... x bleh jd nih!!! cik ada bw mak n cucunya, si Aqil ke Metro. wakakaka.. suhu bdn si Aqil, 39.9! fuhhh ... Alhamdulillah, Aqil semakin sembuh n kembali aktif!!
rasenya itu jer kot yg cik ada nak coretkan.


lalalalala ....




2 comments:

Jojoe said...

yg cakap ko giler kuasa tu sebab jeles arrr

Cik Adawiyah said...

hah3x ... agaknye lah! ;)